0
proizvoda u Vašoj korpi

O nama

Knjižarsko-izdavačku kuću Buybook osnovali su 26. 12. 1996. godine u Sarajevu književnici Goran Samardžić i Damir Uzunović. Buybook je danas jedna od najvažnijih izdavačkih kuća i knjižara u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, s oko 50 objavljenih naslova godišnje. Buybook je tako s više od 500 objavljenih naslova do sada visoko cijenjen u regiji i prepoznatljiv kao jedinstven knjižarsko-izdavački brend.

 

Buybook pokušava i uspijeva uspostaviti red na kaotičnom bosanskohercegovačkom tržištu knjiga na kojem su se u posljednje vrijeme počele prepoznavati, tražiti i kupovati knjige domaćih izdavača. Redakcija izdavačke kuće Buybook, koju čine tri urednice, nekoliko lektora, DTP-ovaca i dizajnera, zadužena je za rad na Buybookovim naslovima i promoviranju pisane riječi i kulture. Izdavačka djelatnost odlikuje se visokim stupnjem profesionalnog pristupa svim segmentima rada na Buybookovim naslovima: od pažljivog odabira naslova, komuniciranja s agencijama, do direktnog rada s autorima, zatim angažiranja najboljih književnih prevoditelja i zanimljivog dizajna, dobrog prijeloma i kvalitetnog tiska.

 

U knjižari Buybook u Radićevoj ulici u centru Sarajeva, smještena je redakcija i direkcija izdavačke kuće, a posjetioci i kupci imaju priliku koristiti posebnu prostoriju koja funkcionira kao Klub knjige gdje mogu uživati u čitanju knjiga uz kavu, čaj i sokove. U taj klub svakodnevno dolazi značajan broj kulturnjaka i književnika iz Bosne i Hercegovine i regije, svih generacija.

 

Od 2016. godine izdavačka kuća Buybook organizator je međunarodnog festivala književnosti poznatog pod imenom BOOKSTAN.

U narednom periodu Buybook planira otvoriti svoju knjižaru i u Hrvatskoj.