0
proizvoda u Vašoj korpi

Autor tjedna Orhan Pamuk

 

Od 25. do 31. januara u sarajevskoj (Radićeva br. 4), tuzlanskoj (TC Mercator) knjižari, kao i putem web shopova buybook.ba i buybook.hr iskoristite 20% popusta na dostupne naslove Orhana Pamuka u izdanju Buybooka.

Orhan Pamuk rođen je u Istanbulu 1952. godine. Od djetinjstva do dvadeset druge godine intenzivno je slikao i vjerovao da će u budućnosti postati slikar, a s dvadeset tri odlučio je postati romanopisac i potpuno se predao pisanju. Uz nekoliko knjiga eseja i knjigu memoara, sjećanja i eseja o Istanbulu, napisao je deset romana od kojih su najpoznatiji „Dževdet i sinovi“, „Crna knjiga“, „Zovem se Crvena“, „Snijeg“, „Muzej nevinosti“, „Čudne misli u mojoj glavi“ i „Žena crvene kose“. „Istanbul na fotografijama“, njegovo posljednje objavljeno djelo, majstorsko je svjedočanstvo prikazano koliko kroz posebnosti neposrednog iskustva toliko i kroz moć mita. Orhan Pamuk je i nakon objavljivanja knjige „Istanbul: Grad, sjećanja“, nastavio svojoj kolekciji dodavati fotografije Istanbula. Za knjigu „Istanbul na fotografijama“ odabrao je više od dvjesto dodatnih fotografija, povezujući svaku novu sliku sa svojim sjećanjem. Ovaj raskošni izbor okuplja fotografije Are Gülera, Henrija Cartier-Bressona i istaknutih kolekcionara iz Istanbula i uz novi uvod, sadrži i prethodno neobjavljene porodične fotografije iz autorovog arhiva.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a 2006. godine dobio je Nobelovu nagradu za književnost. Pamuk je jedan od najistaknutijih evropskih pisaca a djela su mu prevedena na više od šezdeset jezika.  


Osam Buybookovih autorica za Dan žena

"Hitler: Samo svijet je bio dovoljan" Brendana Simmsa u pretprodaji

Dan Harryja Pottera!

Autor tjedna Kader Abdolah

Bookerom nagrađena "Nelagoda večeri" Marieke Lucas Rijneveld u prodaji

Arhiva novosti